Hurtigruten

För några veckor sedan gjorde jag ett resmål, kanske lite utöver det vanliga. Jag åkte hurtigruten längst Norge under 5 dagar. En relativt spontan bokad resa, vilket visade sig resultera i några fel. Jag hade bokat flygbiljetterna och inte riktigt noterat avgången från Tromsö som var natten mot onsdag - och självklart hade jag bokat flyget under onsdagen! Det blev en liten pinsam förklaring för chefen och en hjärtebön om en extra akut semesterdag. Det hela löste sig och jag kom med båten från tromsö. 
 
Bortsett från en hytt i toppskick, exklusiv mat och 3 rätters varje dag. Var medelålder på resenärerna definitivt över 65. Jag kunde inte undgå att tänka vilken tur det var att jag tränade HLR dagen innan jag åkte iväg. Men till min förvåning kroknade ingen av resinärerna ihop. Båten stannade av i massvis av hamnar, både långa och korta stopp. En av dagarna åkte jag ut med en buss i trondheim och besökte en katerdal, en ung kvinna hade en guidad tur på engelska och jag försökte lyssna så engagerat jag förmådde mig. 
 
Jag fick även en natt uppleva norskenet längst havet, innan det var dags att kliva av i Bergen och flyga hem mot Stockholm. 
 
Hurtigruten, ett resmål jag kommer att göra om en dag tillsammans med Nellie, då hon är gammal nog. Definitivt över 20. Det kanske blir något att hålla på som 20 års present? Fast jag vet inte riktigt hur spännande hon hade tyckt att det varit att åka längst lofoten med mamma när hon fyller 20. Återstår att se, det kanske blir att ta med sig viktor istället. 
 
Många har frågat mig vad jag betalade för min resa, så tänkte jag kunde berätta det! Med flyg från Umeå till tromsö tur/retur med båtresan en av dom lyxigaste hyttarna, frukost, lunch och middag betalade jag 13.000kr (Utan ombokningen på flyget som jag misstog) Hade viktor och Nellie också följt hade vi definitivt landat på över 32.000 för 5 dagar. Men dom stannade hemma..