Elina, har du jackproblem?

Idag efter skolan kom jag på att ''Nu måste jag bara köpa en riktig vinterjacka!''
 
Jag har haft en grå kappa, den är väldigt kall när de är sisådär 33 minus, ja. Men jag lider av sådanna vinterjack besvär så det är bedrövligt! Jag har inte haft en vinterjacka jag varit nöjd över sedan min mamma bruka köpa dom och jag inte hade något och säga till om.
 
Korta kapper är det enda jag passar i - Anser lilla besvärliga jag. 
 
och efter att jag gömt mina vantar mössa och halsduk i en kompis kompis bil i Lördags och förmodligen aldrig mer kommer få tillbaka dom, kände jag mig lite mer utsatt i kylan idag. 
 
Så idag svansade jag runt med min jacka jag bruka ha på hösten/våren, för att den är svart jag kände för svart (För de passar till allt!) Men då var det bara så ''Jag måste ner på stan NU och köpa en ny jacka och mössa) För annars har jag ju bara ansett att jag inte haft tid och blablabla..
 
Så jag gick ner på stan, var på dåligt humör för att jag visste att jag inte skulle hitta något jag passade i och jag klagade så mycket så jag rent ut sagt hade ont i halsen efter ett tag..
 
''Rosa, passa inte ihop med vitt, vem väljer sånna färgen på en jacka. En gul jacka kan jag bara inte ha. Den där är ju alldelens för lång! Den där modellen skulle inte haft så många fickor, den där är ju alldelens för pösig, den där är ju alldelens för tunn, är de ens en vinterjacka. och dom där? Är de ens till en man eller kvinna? Tänk om jag köper en jacka och sen är det till en man? ..Och jag kan ju inte fråga i kassan då tror dom verkligen jag är efterbliven.''
 
Men efter många om och MEN hittade jag en svart, figursydd och lagomn pösig. i MIN storlek! 
Även Nellie fick ett par byxor. Ett par Jeans det är väldigt sällan hon har det eftersom jag tycker barn ska ha kläder dom lätt kan röra sig i. Men idag fick de bli ett par fina jeans!