Liten nellie med galonisar utanför

Skriv inläggstext 

Tisdag

Idag är en sådan där dag då man tänker tillbaka på en gång när jag var i London. Åkte fram och tillbaka mellan olika stationer, hoppade av tåget och tog nästa. Vilsen och ensam, att bara vara någon av alla. En av någon i mängden, obetydlig. 
 
Idag är en dag då man bara känner - NEJ nu vill jag inte mer. 
 
Man vill inte ha en utbildning där folk frågar vart man har VARIT?!?! när man råkat gått på toa i 7 min. 
Pressen och stressen känns sista terminen, det är så mycket man borde veta och kunna svara på och gör du inte det - blir du dumförklarad. 
 
Idag är en dag då man åker hem gör mat och sedan drar ner persiennen i sovrummet. 
För att sedan vakna 2 timmar senare och inse - JAHA, NEJ MEN LIVET FORTSÄTTER.
 
  Då kör vi.

Söndag

Dagarna består som sagt av praktik inom psykiatrin och i fredags när jag slutade gick jag några våningar ner för att avverka ett arbetspass på iva. 14 timmar senare får man äntligen slå upp dörren hemma med värkande ben. Hunden ska rastas och tentafrågor läsas. 07:00 eller 23:30. Tentaångesten ligger konstant över dygnet, resultatet av 3 år ska snart visa sig. Sluttentan där vad som helst kan komma. Ingen godkänd tenta = inget Leg innan sommaren.
 
Men samtidigt som de ska torkas tårar på en låst psykiatrisk avdelning ska vitala parametrar tolkas på iva.
Hemma ska det borstas tänder, läsa saga, badas, lämna på dagis, hämta på dagis, det ska sjungas och de ska tröstas. Det ska städas, mata katten, rasta hunden, tvättas, byta sängkläder, storhandla. Det ska sökas bostäder, ansökas om skolplatser, ordna CSN inför sommarkurser, köpa litteratur. Det ska pluggas på tenta, tränas inför den praktiska slutexaminationen, förbredas inför slutbedömningar. Det är lagar, läkemedel, sjukdomar. Det är diagnostik, behandlingar och epikriser.
 
Det ska andas, vilas, sovas, äta.
 
Det va ett program jag ville se...... I onsdags, de finns ingen tid INGEN TID.
 
 
Men jag säger inget annat än, studentlivet är trots allt fantastikst och tid är en resurs som ska prioriteras rätt.