Torsdag

Tenta igår som sagt och jag blir fullständigt tokig om jag inte klarar den! 4 vårdkursen, alla andra har jag fått VG på så skulle jag inte klara denna skulle det definitivt vara surt. Men jag vägrar tänka så, de ska mycket till för ett U. Nåväl, morgonen började med att jag vaknade upp inträng mellan två taggade personer som kastade sig upp ur sängen, slet fram frukost och packade väskorna för att åka till Lycksele. Själv packade jag lunchlåda och åkte till skolan med Linda, som jag förövrigt samåker med varje morgon. Kursstart på skolan! Seg i huvudet, somnade när jag kom hem. Vaknade upp, insåg att jag va själv och lyxade till med att skippa att laga middagen!! Låg i soffan varierade mellan exakt alla kanaler och väntade till kl nio innan jag startade igång en timmes föreläsning. Nu? Ja klockan är halv tolv och jag är vaken! Brukar i vanliga fall hålla på börja grina kl 21:30 för jag är så jäkla trött. Dessutom kan jag skvallra om att Jag inte kommer kliva upp 07:00 i morgon iallafall.

Nellie

Nej, de är ingen bebis som kräks över axeln på en, inga bröst som läcker mjölk. Inga vakna nätter eller glömda blöjor. I hallen står en 5 åring och kletar mammas läppstift över hela munnen, jag försöker övertala henne om att klippa dom slitna topparna på de blonda långa håret, men nej mamma ''Jag ska spara håret ner till rumpan''. Det är en 5 åring som bara vill ha känningar fast än hösten kommer, en tjej som köper rosa jeans för födelsedagspengarna. En riktig pysselgumma, som kan sitta flera timmar och rita & skriva, som när mamma och pappa går i skolan. En 5 åring som inte vill bli polis, inte brandman, inte djurskötare. Det enda som hon vill göra när hon blir stor är att bli barnmorska som farmor, att plocka ut bebisar. 
 
Man diskade precis ur nappflaskan, för att idag fundera över intressen och sporter. Det kommer brev hem i hennes namn om skridskorskola, dans, men Nellie själv vill rida. Visst, mamma fixar.. Bäst att mejla runt och ställa sig i köer, hittar förhoppningsvis någonting privat. Förvånas som alltid över priserna, helt galet. 
 
Det är så fantastiskt att se en sådan liten människa växa och växa som person för varje dag, ibland tittar jag på henne och undrar , vem hon är och vad hon gör om 20 år. Min lilla lilla Nellie, mamma minns då du låg i magen..

Jag är mitt uppe i något

Jag är inne i någon slags behanglig hamsterhjulstakt, mitt i livet. Läser en kurs i Psykisk ohälsa, en rätt intressant sådan, avbryts med samtal från jobbet, jag måste jobba natt. Att vara jour betyder inte alltid att man får vara hemma. Jag sover i ivas jourrum våningen nedanför i 2 timmar och ber dom ropa om det blir någonting akut. 1 natt blir plötsligt 3 nätter som blir till en tentavecka. Jag går hem från jobbet direkt på skolan, pluggar. Plöjer mig igenom 12 körlektioner på 7 dagar. För juste, jag har precis kommit på att jag börjar vara vuxen och ta körkortet fick jag redan göra för 3 år sedan!? Ja tiden går fort och bara för att du och alla andra tycker att det börja vara dags, för jag är trots allt 21år , så okej jag gör de väl då. För över mer pengar till körkontot för jag hinner inte köra privat mer nu, kosta vad de kosta vill. Låt de gå fort. Stannar upp mitt i någon eufori och kommer på att vi borde åka på semester, en weekend, okej. Italien var trotsallt månader sen. Känner mig lite uttråkad. Sitter kvar sist på skolan, för tentan är i morgon. Viktor tycker jag borde göra något roligt i helgen då han och Nellie ska till Lycksele och jag ska vara hemma för att göra ett enkelpass på jobbet. Men när ingen ser skriver jag till chefen och ber om fler helgspass. Jag är trotsallt uttråkad. Och körkortsteorin? faserna klarade jag för längesen..