Assisterad befruktning till den enskilda kvinnan, en fråga om rätt eller fel.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article22121427.ab
 

Nej, jag tvivlar inte en sekund på att du skulle bli en duglig moder till ett barn trots att du sedan tidigare inte har några. Sen har många av oss aldrig påstått att det har av någon övervägande betydelse hur ett barn blir till. Men jag ifrågarsätter Förenta nationernas konvention om barnets rättigheter, jag ifrågasätter barnens rätt till båda sina föräldrar! Sen är jag medveten om att det lever många ensamstående där ute och dom är förhoppningsvis fantastiska föräldrar. Samt att majoriteten av dom inte klev in i en graviditet med avsikt att det skulle bli som det blev. Men jag ifrågasätter partierna som röstade JA, hur dom kan mena att Sverige efter 1 april 2016 och framöver, ska förespråka ensamstående föräldrar. Hur dom kan förespråka någonting som redan frånbörjan är avsiktligt optimalt enligt barnkonventionen.

 

Vi vet att det långt ifrån är en mänsklig rättighet att få barn. Men jag ifrågasätter tankegången hos individen som på egen hand vill ge sig in i rollen som ensam vårdnadshavare till ett barn. Vad händer den dagen om du blir sjuk och du inte har en livlina att kasta ut till någon partner. För din väninna har långt ifrån någon rättighet att ta hand om ditt barn den dagen man faktiskt behöver vara två. 

 

När vi säger JA till assisterad befruktning för ensamstående kvinnor, säger vi samtidigt att papporna inte är av särskild betydelse. Jag tycker att det är beklagligt att läsa att vederbörande som skrivit debattartikeln hatar män, tidvis. Det skvallrar för mig att man ser till kön istället för till individen och jag tycker långt ifrån att det borde vara en ursäkt till assisterad befruktning. Såväl som att jag tycker att skylla ifrån sig på ålder och att dejting är tidskrävande är naivt.

 

Jag var en av dom som satt lyhört framför tv när Sverige klubbade igenom den nya lagen genom att blunda för en annan. 

 

Dom små sakerna.

Gör ni som jag? Reflekterar ni över vilken sorts person ni introducerar erat barn till att vara eller utvecklas till att bli, under tiden ni dricker erat morgonskaffe. Att du är grunden av moralen och byggstenarna till värderingarna. Funderar ni någonsin över att det ni säger och det ni väljer att göra kommer avspegla sig i ditt barns beteende som kommer resultera i en bestämd karaktär. 
 
Vem har inte under barndomen blivit tillsidosatt av barn i sin egen ålder.
När ömsesidiga lekar slutade i viskningar mellan tillhörande kamrater och utfrysning vart ett faktum. 
 
Men när barnen vaknar sent på kvällen och ska frågar vad vi gör vaken och vi fort gömmer popcornskålen under bordet. Berättar vi samtidigt för barnet att undanhållande av information är helt okej, även om man står varandra väldigt nära. 
 
Eller när vi pratar i kodat språk hemma såsom engelska, för att berätta vart de oinslagna julklapparna ligger undangömda. Förklarar vi samtidigt för barnen att det är helt okej att undanhålla information öppet om man inte vill att någon obehörig bör veta. 
 
Vem hade inte en vän när man var liten som sade ''Jag ska vara hemma ikväll'' Men trots det for ut och lekte med någon annan. 
 
Men när vuxna av bekvämlighet säger ''Nej vi har inge godis hemma'' Men barnet sliter upp skåpet och ser att det visst finns. Har vi samtidigt sagt att det är helt okej att ljuga om små saker.
 
När vi vuxna säger ''Skynda dig så ser vi vem som hinner till sängen först'' Säger vi samtidigt till barnen att det är viktigast att vinna. Men trots det blir vi arga då dom tävlar till bilen, datorerna eller tv-spelet. Fast än det är är vi som visat dom vägen till detta beteende.
 
Vi vill lära våra små allt om Kärlek, respekt och vikten av alla människors lika värde.
 
Men när vi vuxna pratar om ''Annas föräldrar'' Med nedlåtande ton om att dom är arbetlösa och ser vanvårdade ut. Berättar vi samtidigt i köksbordet att det inte är okej att vara annorlunda, att alla människor inte är av samma värde och tonen i rösten skvallrar att vi inte är en av dom. 
 
Tro mig, jag har gömt popcornskålen under bordet, ljugit om godiset i skåpet, tävlat till sängen och pratat nedlåtande om andra människor inför min dotter. Men jag är medveten om det och i morgon tänker jag göra annorlunda. 
 
 

När man..

När man köper sommarkläder, mitt i vintern..
 
 
Totalt pris 269 kr