Italien

För en vecka sedan gick jag äntligen på semester, efter en hel sommar som runnit iväg av massa jobb. Sista sommaren på världens bästa arbetsplats är över. Nästa sommar stiger jag äntligen in i en ny yrkesroll, som förmodligen kommer passa mig mycket bättre.

 

Igår kom jag iallafall hem från Italien, hade tidigare i somras bokat en resa för att bjuda Viktor på dejt! Vi var borta i 5 dagar och hade det verkligen bra, allt förutom att vi var missnöjda med personalen på hotellet. Man får vad man betalar för som sagt, för 1700 kr för 5 dagar kan man inte ens begära trevlig personal. Annars så gjorde vi allt i Rom som man borde göra, se allt sevärt. Äta gott på bra restauranger, det var faktiskt bara en dag som vi var missnöjda med maten. En dag övertalade jag även Viktor att åka till stranden för att jag trodde jag skulle smälta bort. Resan i sin helhet var lite kaotisk, en medpassagerare fick svåra kramper på flyget ner till Stockholm så vi fick vända och skicka med ambulans, vi vart försenad och fick springa genom hela Arlanda. Sen väl i Rom kom inte väskan på 2 dagar och det vart jordbävning i en stad bredvid och 120 människor dog. Det skakade lite i Rom också, men inte värre än att jag trodde städerskan dragit igång kl. 4 på morgonen.

 

Rom är verkligen att rekommendera! Är dock lite besviken på att Viktor vägrade följa med mig till Venedig, hade verkligen vilja dit, det får bli någon annan gång helt enkelt. Men nästa stopp blir förmodligen England tillsammans med Nellie, ska försöka hinna åka dit någon gång i höst/Vinter så vi kan hälsa på moster (Syster).

 

Förutom det har jag bara en enda plan och det är fortfarande att backpacka med Nellie i Asien om 3 år då Viktor också är färdig med skolan. Då är hon trots allt ändå 8 år, så det borde ju vara rätt smidigt, eller?

Gick på en isbar en kväll för att jag höll på svättas ihjäl, allt var av is.
Vinprovning i bergen. 
 
1

Sommar

Nej nu säger jag bara en sak, jag börjar vara riktigt less på denna sommar. Jag vill tillbaka till skolan, ha höst och ett liv som är normalt för mig, för oss. Både jag och Viktor jobbar 100% hela sommaren, obekväma tider samt att han läser två stycken extra kurser för att öka upp högskolepoängen. Sen är Nellies dagis sommarstängt och vi ville inte att hon skulle behöva gå på somardagiset så vi tog ledigt åt henne i 3 månader. Mitt schema var klart redan i Mars så Viktors chef la hans schema utifrån mitt, så det skulle gå ihop med Nellie och att hon inte skulle behöva vara på dagis. Dock har det inneburit att jag och Viktor knappt sett varandra. Ibland möter vi varandra i trappuppgången när han ska gå på natt och jag kommer hem på kvällen, sen möts vi utanför hans jobb 06:30 för att han ska ta Nellie och gå hem och jag ska gå på ett dagpass. Har han jobbat natt och jag ska gå kväll, sover han hela dagen då jag är vaken. Jag säger bara en sak TACK GODE GUD att detta snart är över och att Viktor inte kommer jobba obekvämt i framtiden, för detta är ett skämt. Skönt för Nellie att slippa dagis i sommar, men vi har seriöst nästan inte sett varandra jag och Viktor. 
 
Nåväl så åkte Nellie till Lycksele för två veckor sedan med hennes kusin när det var som finast väder. Sen har jag och Viktor hunnit vara uppe där i 2 omgångar. Men nu är vi åter i Övik för att jobba tills på fredag då vi måste åka upp till fjälls för att gå på en begravning.  
 
 
Men, bara att hålla ut tills 22 Augusti då jag gör sista sommarpasset för i år. Dock blir det inte mycket vila eftersom vi åker mot italien redan samma kväll.