Semester

Nåväl nog må även jag ha tjocka släkten och bekanta i kära fjällen men de blir ingen nyår där i år. Skjortan är struken, väskan är packad, passet ligger framme. Det blir att fira in de nya året utanför de svenska gränserna i år också! För i morgon bär de av på semester. 

Jag vill berätta för dig.

Jag vet att min sanning kommer att vara din allra största lögn. 
 
Jag vill berätta för dig
 
Att det inte har av någon betydelse hur många mil du tänker springa i regnet ikväll, jag ser att du har gråtit då du kommer in. Att det inte spelar någon roll hur många gånger vi tittar varandra i ögonen om du ändå har i avsikt att ljuga, då vi talar. Att jag ser oberoende av om du vänder ryggen till eller inte i det mörkaste rummet av dom alla. Såväl som att jag hör, även när du smyger som tystast. 
 
 
Jag vill berätta för dig
 
Att jag en dag hoppas att jag kan tolka någonting annorlunda, för så många gånger du gråtit förkrossad i min famn. Att jag en dag kan svara någonting särpräglat när du beskyller livet för dina oavsiktiga fel. 
 
Men vänligen förklara för mig, hur trösta man någon när både du och jag vet att man ensam utser rikting att vandra oavsett om vägen är lång? Och vad ska jag säga till dig när du känner dig som ensammast och vägen är som längst?
 
Jag vill berätta för dig 
 
Att de inte har av någon betydelse hur många mil du tänker springa i regnet ikväll, jag kommer se att du har ramla då du kommer in. För vilken väg du än väljer där ute kommer den att vara mörk, brant, lerig och när du ramlar finns det ingen ute som kan hjälpa dig upp.
 
Men jag ska berätta för dig 
 
Att när vi en dag väljer att se varandra i ögonen och du berättar sanningen, utan att vända ryggen till och sedan tänder lampan i det mörkaste rummet av alla. När du en dag väljer att inte gråta förkrossat i mitt knä utan istället ställer dig upp och sluta beskylla livet för dina oavsiktliga fel.
Det är den dagen du väljer att inte springa i mörkret då regnet öser ner. Den dagen kommer det inte finnas någon orsak att välja den mörkaste, brantaste, lerigaste vägen där ingen finns att hjälpa dig upp. 
 
 
Så välj istället att stanna inne dom dagar det regnar och löp i solskenet när fler är ute och kan ta emot dig
då du kliver fel.