En nyförlöst mor får visst TÄNKA så.

Och så står jag och borstar tänderna och ser på mig själv framför samma badrumsskåp, i spegeln. Annorlunda den här gången och tänker tillbaka på då. Nu är inte ögonen sådär tårfyllda ansiktet knallrött kroppen sådär mager. Jag biter inte ihop käken i ren ilska och jag tvättar inte bort sminket och sköljer av ansiktet för att snart orka gå ut, igen. Ut i rummen som är fyllda av människor som har kommit till det här fina huset som ligger en bit utanför stan uppe på en kulle, lite vackert beläget. Jag känner inte dom här människorna, jag känner inte det lilla knytet där nere som skriker högt rakt ut och är hungrig medans hennes far vaggar henne i famnen, jag känner inte heller mig själv. 
 
..Jag hör mitt namn som frågar vart jag är, jag blir så less och biter ihop käken så hårt av ren ilska. 
Varje cell i min kropp skriker också, varje cell i min kropp krigar efter syre och skriker rakt ut efter en längtan om ensamhet, tysthet..
 
Och om du inte vaggar ditt lilla knyte tills armarna inte orkar mer kommer någon att trampa på dig. och om du lämnar ditt lilla knyte i mer än 3 sekunder kommer någon att ifrågasätta vart du befinner dig. 
 
Hur långt kan jag ha hunnit? När jag sitter där inlåst på toaletten och egentligen önskar att jag hunnit till andra sidan jordklotet. Sen skriker cellerna i takt med det lilla knytet på nedervåningen. Själv är jag inlåst på övervåningen och funderar hur jag ska orka ta mig ut till middagen, sen måste jag amma.
 
Kom igen Elina, sträck på dig och torka tårarna från kinden och gå ut till de där människrona du inte känner och låtsas känn dig själv. Va självsäker, res på dig sluta gå på knä, det blir bara lättare att sparka på dig. Sånt utnyttjar alla människor det är bara att lära sig. När någon ser en liten människa sträcker dom 
per automatik på sina egna ryggar lite extra. 
 
Jag har aldrig sett någonting värre än det jag såg i spegeln då. En nyförlöst mor med ett skrikande knyte och runt om mig fanns en massa andra mödrar...
 
 
 
1

Gamla bilder

Ibland känner jag att jag är så himla tråkig av mig! Jag berättar aldrig något roligt som här hänt förut utan det är bara NU och framtiden. och jag vet med all säkerhet att många av ni som tittar in här är hemskt nyfikna om mig och mitt liv, annars hade ni uppenbarligen inte suttit här och läst precis nu. Jag gjorde väldigt mycket innan jag träffade Viktor och vart gravid. Jag var lite smått tokig om ni frågar mig. Visserligen är jag det nu med, men då hade jag nog hästlängder mellan gränserna. Jag är inte uppvuxen med stränga regler, jag gjorde lite som jag ville när jag var yngre, dvs var ute sent på kvällarna sovde hela dagarna osv. Min dåvarande bästa vän hette Sofie och vi var inte riktigt klok. Det är jag väldigt glad över idag, man ska inte vara klok när man är ung, just för att man är ung. Så jag tänkte visa lite bilder och skriva lite om följande. 
 
14 år gammal, marknad och några sjuor på det. Vi hade träffat en ny vän som hette Anna hon kom från Tärna och hade en egen lägenhet vilket kanske kan vara en dröm speciellt om man är mellan 14-16 år. Här gjorde vi egent vin i 10 liters dunkar och drack oss rejält onykter. Just denna kväll hade jag tjatat till mig att få sova över hos min syster som då var 18 år gammal (Och VÄLDIGT SUR) Hon var också ute och drack och efter lite tjat hade jag fått någon cider av henne när jag tittat förbi någon timme tidiagre, då hon själv varit så full så hon skulle sova. Då passade jag på att vara ute länge och ramlade in hos henne kring 6 tiden på morgonen och får mig en riktig ordentlig utskällning inte nog med att jag kommer hem sent har jag ''Övernattat'' hos en kille som var lik åldrig som henne. Detta vart inte populärt hos min syster och de dröjde sedan ungefär 4-5 år innan hon kunde ta ett glas vin och lita på mig. Dvs jag tvungen att fylla 18 år.
 
Vadå? Allt hade väl varit bra på denna semester då jag var 14 år och åkt först till Stockholm sen till Huddik själv med mina vänner.Om jag och Sofie inte alldelens just ställt till det så otroligt mycket, när vi några timmar tidigare åkt dit för något mindre slag snatteri inne i stan. Alexander var inte nöjd kan jag uppge, inte mamma och pappa heller för den delen. 
 
Umeå 15 år Tommy hade fått låna hans pappas lägenhet. Hade en liten mindre hemma fest jag Linn, Sofie och Tommy. 
Ja man kan verkligen undra vart mamma och pappa var här. 14 år gammal ensam hemma rökte inhomhus!? och förmodligen hel nöjd. Minns inte mer av denna kväll en själva bilden men jag tror det är vinter och vi körde någon form av förfest hemma hos mig. 
 
Måste verkligen visa skjort-nisse Viktor denna bild. Jo vi kunde tydligen festa lös i mjukiskläder år 2010, dock är detta ett minne blott. Detta var nog våran första utekväll tillsammans, viktor har aldrig varit någon större party pingla. 
Stadsfesten, rena drömmen för en 15 åring om du frågar mig. Jag pratar fortfarande gott om denna helg dom  årligen ställer till med. Även om jag bara varit där denna gång. Någon öl på ett tält vart det däremot inte. Men det gjorde ingenting vi hade fixat oss några nya vänner och fick dricka gratis hela kvällen och poliserna gick snällt förbi oss där vi satt och drack som om vi minst vore 20 år på en gräsmatta i centrala skellefteå. 
Jodå detta humör var jag på några timmar innan jag gick hem till Viktor för första gången i mitt liv för att sedan somna i hans säng. För att sedan spendera hela mitt lov hemma hos honom för att sedan gå på skolan på måndag och få uppleva mitt livs största Såkallade ''Hej jag är 15 år fjortis-drama'' Idag kan jag väl inget annat än att skratta åt allting och säga ''Allt svinigt för något gott med sig?''
Kvällen där jag var på mitt sista party innan jag vart gravid. Födeledags kalas, minns inte vem som fyllde år minns bara att vi grillade och Elias och Jimmy däckade första rundan vid 3 på dagen. Linn kom även och överraskade mig vid 4 tiden och var med. Sen gick allt väldigt fort dom badade? Jag höll på ramla in i en eld bråkade med Viktor via mobilen som mer eller mindre grät. Detta var dock en mycket rolig kväll! 
 
 
 
 

.

Arbetshelg här! Var ledig igår och sovde verkligen igen mig, både jag och Nellie som var lite förkyld. Sen gick vi på promenad till mormor sen hem och bjöd morbror Jim på kaffe som stannade sent in på kvällen och spelade spel med jag och viktor.
 
Idag har jag Viktor och Nellie varit på Stan tittat på hästar och ätit glass innan jag skyndande mig ibäg på jobbet halv två. och banne mig vad pigg jag är nu när jag slutade halv tio, kommer hem och finner lägenheten tom... ''Ja oj hoppsan vi sover i hedebo/viktor'' Kul.. Kunde likabra jobbat natt. Så nu får jag sitta uppe i min ensamhet tills jag blir trött för att gå till jibbet sju i morgon.